Onsdag den 30 September 2009

Hejsan, just nu har jag verkligen tråkigast i hela världen! Sitter hemma och har precis jobbat med läxor i en timme typ, bra Matilda :) Iskolan så har vi haft, svenska, SO, kompissamtal och syslöjd. På slöjden blev jag precis klar med min egna väska :P Hah, blev väll egentligen ganska så nöjd med den. Nästa sak att börja på är antingen ett par mysiga fleece vantar som blir jätte sköna att ha i vinter eller så ska jag göra en stor sovtröja med typ tryckbokstäver på! Men det jag siktar mig mest mot är fleece vantarna..
Haha, ett jätte tråkigt inlägg jag vet men har ju inget att skriva om?!
Är allmänt deppig också om en kommentar på bilddagboken, suck -.-
Men ni får väll ha det så bra då så ska jag åtminstånde också försöka ha det... Kramar!

Jag och Elita nån ridlektion på Evlinge :)

Dagens låt blir...

Beyonce - Sweet dreams
Le och njut, låten är sjukt bra enligt mig :)



Galen uteritt!

Hejsan
Efter skolan idag så tog jag bussen till Sarino (slutade 12.25 idag), började göra alla stallsysslorna - mocka, göra burkar, göra höpåsar och byta vatten medans jag väntade på att fanny skulle komma. Ett litet tag efter hon kommit så gick vi och hämtade Ville & Sarino. Ställde upp dom ute och började pyssla, gjorde lite snabbt en ponnyfläta i hans man, sedan satte vi på benskydden och tillslut tränsade dom.

Vi red till den sommarhagen där dom sog i somras men det är ju inga hästar där längre! Vi började med att rida lite dressyr på en av ängarna. Gick super bra och han gick fint. När vi kände att ponnysarna var uppvärmda så gick vi ner till en äng nära vattnet där vi hoppade stockar, och i början så var han galen, men fick honom i ettt lungt tempo tillslut! Och eftersom vi båda red barbacka så blev det inte så högt! ;) Efter ett tag så gick vi upp igen till den "stora" ängen och hoppade lite diken.. i början gick det inte bra och fick göra det många gånger för jag ville få satt han inte bockade. Gud vad han var på bus humör idag, busade precis hela tiden! När jag provade yttligare en gång så gick det men efter diket så la han till en kick och sen veerkligen började racea uppåt och efter kom då Ville med Fanny. Jag försökte få stopp på honom men det gick verkligen inte, det gick bara inte, han hade låst munnen helt! Han hade öronen framåt precis hela tiden och jag tänkte: Okej, Matilda var lugn nu! Du kommer inte åka av, du kommer inte åka av... var avslappnad bara och följ med. Han saktade inte in förns han såg utgången och då pustade jag ut och viskade till Sarino: KNASPONNY! Haha, jag fattar inte att jag höll mig kvar, dessutom BARBACKA! Det gick ju typ i 180 km i timmen.. okej inte dirket men det kändes så x)
För att lugna hästarna så red vi lite dressyr på ängen, Sarino var ju såklart väldigt taggad då så det gick inte att jobba honom så jätte mycket men :) Därefter skrittade vi hem dom till stallet på långtygel.
Uteritten i helhet gick väll egentligen ganska bra, uteritter är ju till för bus satt :D


En bild på Sarino tagen med mobilkameran förra måndagen! :)

Kram Matilda

Photoshop

Godmorgan, kom hem för ett tag sen (hade morgonfodringen med mamma) så nu sitter jag här hemma och tar det lite lungt .. Har även gjort en liten provbild i photoshop som ni ska få se här!



Orginal bilden är tagen ifrån google och den bilden som är till höger har jag fixat i photoshop, blev ganska nöjd faktist även om det bara tog typ 10 min, men den kunde blivit bättre om jag suttit lite längre och fixat med den. Det blev faktist ganska coolt med regnbågens färger också. Jag är ju typ amatör i photoshop men det här är ganska enkelt att göra. Men jag ville bara visa hur det kunde se ut ;)

Vad tycker ni då?

/ Kram Matilda

Lördagkväll!

Hejsan!
Jag är för trött för att skriva nu och jag orkar inte göra det imorgon heller men var först på Evlinge och red lektion på Herkules som gick super bra! :D Han är ju bara 5 år så lite annorlunda, men han är nog en av mina nya favoriter! Efter stallet så åkte jag till Velamsund och tittade när hon tävlade i blåbärshoppningen!
Imorgon bitti har jag och mamma även fodringen klockan 07:00, haha så det är nog bäst att jag går och lägger mig snart.
Men ville även säga att min statistik går sakta men säkert uppåt hela tiden .. ett + på det men ni måste verkligen bli bättre på att kommentera ^^ Det är lixom bara att skriva vad som helst, eller fråga vad ni vill!


Heh, var bara tvungen att visa hur det ser ut :)

Inte ett så intressant inlägg direkt men var bara tuvngen att berätta detta så ni inte trodde att jag glömt bort er läsare. Men ha en trevlig kväll!

Sarino och annat

Hej, igår så var det skola! Och på idrotten så hade vi orientering och jag sprang med Nelli & Sandra. Gick faktist väldigt bra och vi hittade 6 stycken kontroller av 8 (vi sprang runt spåret). Ett vanligt varv runt spåret är 2 ½ kilometer! Efter skolan så gick jag, Sandra och Nelli hem till Sandra, först så bytte vi om till joggingkläder och sen så värmde vi upp lite på hennes studsmatta... efter en stund så gick vi upp till skolan och sprang hela spåret helt frivilligt, haha :) Tycker faktist det var ganska duktigt av oss om jag får säga! Så en halv mil sprang jag igår alltså 5 kilometer. Men laddar ju inför Hemmesta joggen som är på fredag så jag satsar på vinst ;p

Idag så var det skola med och vi hade vikarie så det var slapp. Efter skolan så åkte jag till Sarino. Jag red ut med Lil - Tuffe och Michaela - Zipp. Vi red till sandtaget, eller vet inte om det hetter samtaget! Haha xD
Men jag red barbacka med ett schabrak och täckesgjord. Tänkte ta benskydden men när jag tog upp dom så kände jag att dom var blöta :O Då hade visst Vendela haft dom när hon badade med honom i lördags och lagt ner dom i ryktlådan blöta.. så det gick ju inte att använda dom nu. Dessutom så luktade dom jätte äckligt, så nu har jag tagit hem dom och ska snart tvätta dom! Men iaf, fortsätter. Han fick klättra jätte mycket och vi gick i skogen lite längre bort, han har verkligen fått träna musklerna idag asså, super bra!
När vi kom tillbaka så fick han äta sitt eftermiddags hö medans jag borstade honom, sedan så stretshade jag honom vilket han nog tyckte va skönt! <3

Nu sitter jag hemma i soffan och myser och ska snart gå och tvätta hans benskydd.


Jag och Hannah :) <3
Hehe, en bild på kvällen från när jag sov hos Hannah, gud vad vi skrattade xD

/Kram Matilda

Bilder från Allsvenskan

Nu kommer alla bilder från i lördags när jag tittade på tävlingar med Hannah :)
Asså nån av bilderna kanske Hannah har tagit men skrev min sida iaf ;P
Det här är inte alla bilder men lägger in dom bästa bara!

  
  
  
  
  

(Bilderna är klickbara)
Det var lite bilder det, måste ännu en gång säga att det var super fina hästar med =D


Septemberbad

Hej på er!
Imorse klockan 07:00 så åkte jag och mamma och morgonfodrade hästarna (hos min foderponny) och det är så roligt och göra deras "gnägg" när man kommer genom dörren! :) Alla gick bara bra.

Sen åkte vi hem och åt frukost och jag var bara var hemma och slappade, rätt så skönt faktist :) Har gjort lite nödvändiga hemma sysslor och lagt in lite grejer på blocket som jag ska sälja.

Vid 14:30 tiden så tog jag mig till stallet. Gick först och bytte om och sedan gjorde jag hans burkar. Och ja, somvanligt alla andra stallgrejer också. När Matilda & Lovisa kom så tog vi in Sarino och Robin och började borsta och fixa med dom. Tränsade och red sedan iväg. Först så red vid till sommarhagen dom stog i, i somras (för det står inga hästar där längre). Så travade vi lite på ängen. Sen gick vi ner till vattnet för att bada! Och för er som inte vet så brukar Sarino int alls vilja nudda vatten eller så men han börjar tycka det är kul nu :D
Det är ganska trångt just där så att det var lite svårt. Men vi fick inte i dom där så då vände vi och red till ett annat badställe som har en mycket större strand! Och då började vi med att hoppa av från deras ryggar och leda i dom! Det gick jätte bra och Sarino höll på med sin mule i vattnet och lekte, haha ;D När vi tyckte att dom vant sig så hoppade vi själva upp på dom och red i. Sarino var verkligen jätte duktig och gick i när jag sa till honom det <3 Han fick doppa sig som mest nästan hela benen, men ville inte gå längre ut för jag visste inte hur bottnen såg ut eller nått så det var säkrast att inte göra det ;) Haha, ni kanske undrar varför man badar med en häst i september x) Men asså det var väldigt varmt idag så vi passade på att bada! Och dessutom var det första gången jag badade med Sarino! Du är bäst pojken <3

När vi kom tillbaka efter 2 timmar så fick Sarino äta sitt eftermiddags hö medans jag pysslade med honom. Torkade med en handduk på hans ben och karleder för dom var ganska blöta, tvättade också hans sår och borstade ut hela hans svans xO

Bilderna från tävlingen i lördags kommer imorgon för jag orkar verkligen inte lägga upp dom nu för ska göra lite andra saker!

/ Kramar Matilda

En häst dog i V75

En tragisk händelse hände igår vid V75! :(
Läs mer här:



I inledningen av den sjätte V75-avdelningen på Åby idag föll Immenso November död ned på banan.
- Det här är det värsta som kan hända oss som jobbar med hästar, säger Immenso Novembers tränare Lutfi Kolgjini.
Eftersom Lutfi är avstängd var det Johnny Takter som körde Immenso November. Helt enligt planerna tog Immenso November ledningen i loppet men redan i första kurvan förstod Johnny att allt inte stod rätt till.
- Hästen uppförde sig konstigt, han börjat titta uppåt skyn och jag förstod att det inte stod rätt till, säger Johnny Takter.
Johnny styrde ned Immenso November på innerplan där hästen föll ihop.
- Det här var mycket obehagligt, säger Johnny Takter när han istället för att vara med när loppet kördes om fick följa det från sidan.
Immenso November blev fem år och han vann i 14 av sina 43 lopp. 780.000 kronor sprang Immenso November in till sina ägare. Tränaren Lutfi Kolgjini var själv delägare i hästen.
- Jag har varit tränare sen 1986 och aldrig var med om sånt här tidigare, varken i lopp eller i träning. Det känns hemskt, säger Lutfi.
Enligt Åbys banveterinär Ulle Heed så drabbades troligen Immenso November av en bristning i ett blodkärl.
- Jag tror att det var stora kroppspulsådern som brast, säger Lutfi Kolgjini.

Usch, jag hatar när det händer sånt här, så himla sorgligt. Börjar nästan gråta själv!

Bildtävlings resultat

Hejsan
Det var ganska länge sen jag gjorde en bildtävling som man då skulle gissa vad det var på denna bild:



Men sen upptäckte jag att man såg att det var en kanin på en gång så att den blev för lätt. Alla som kommenterade svarade även kanin. Det blev för lätt helt enkelt så jag tänker inte bestämma vem som ska vinna! Ett stort tack till alla iaf för att ni tog er ork och kommenterade svaret :)
Tänkte visa er orginalet så ni vet hur den var från början innan jag redigerade den:


Och detta är då Karlsson! Nellis söta kanin :)

Ha en bra dag, Matilda

Allsvenskan

Hejsan!
Var tvugnen att gå upp klockan 08:30 för att klockan halv tio skulle jag vara i stallet och möta Hannah.
Det var allsvenskan. Väldigt många fina hästar var med! ;D
Klockan 08:30 började det och det skulle vara klart till typ mellan 19:00 eller 20:00 för att det var hela 260 stycken som va med och tävla, fatta hur många det är eller? :O

När klockan närmade sig typ halv ett så gick jag och Hannah upp till teorin. Vi hade Rebecca idag för att Millan är fortfarande ledig pga en grej ;) Men vi gick igenom alla hästens delar, även benen och huvudet. Sen sadelns delar och tränsets delar. Och tillslut tittade vi på lite olika bett. Asså vi kan ju redan allt det där men det var lite repetition!

Efter teorin så gick jag ner och fortsatte titta på tävlingar tills klockan va ungefär 17:00 och då åkte jag hem :)
Kände att jag behövde åka hem då för att då hade jag varit där i hela 7 timmar x) Jaja, men jag tog jätte många fina bilder med Hannah's kamera som kommer nog upp här i bloggen lite senare, haha =D

Nu ska jag typ gå ut och sätta mig i solen ett tag eller göra nått annat än att sitta vid datorn. Vara lite social lixom ;P Kommentera gärna :)

Kram, Matilda

Jag älskar dig!

Hejhej!
Skoldagen idag har varit ganska så slapp. På ena rasten så gick jag, Elin & Julia ner till särskolan. Det är väldigt nybyggt där och det är väldigt fint! Har lixom biljardbord och massa annat coolt! Men vi gick iaf in i ett rum så så kallas "Sinnes rummet" och där är det jätte mysigt. Det är väldigt mörkt där och sen är det musik och en stor vattensäng i mitten. Sen är det cool belysning som ändrar färg och i taket är det som en stjärnhimmel typ ;) Provade att ligga i vattensängen och det var en jätte konstig känsla men skönt va det! (Har aldrig legat i en sån förut). Skulle lätt kunna köpa en sån och ha i mitt rum, fast dom kostar ju flera tusen..
Efter skolan så åkte jag och mamma till mölnvik och gick in i lite affärer där. Gick även in på granngården och där köpte jag en jätte bra täckesgjord som alltid kan vara behövlig! T.ex när man vill skritta ut en tur och inte vill bli så hårig så kan man ju bara ta ett schabrak och sätta gjorden över. Lätt som en plätt! :)
Men iaf kom till stallet och gick och bytte om! Tog in Sarino och borstade lite och sen på med schabraket och täckesgjorden. Skrittade ut en sväng med Lovisa & Lilla Matilda-Robin (asså dom red båda två på Robin. Vi gick en liten annorlunda runda. Som hästarna var tvugna att vara koncentrerade och lyfta mycket på hovarna. Alltså fick dom klättra ganska mycket och så. När vi kom tillbaka så gick jag in på volten och arbetade honom lite bara. Blev ett ganska nyttigt och innehållsrikt pass för honom idag! :D <3
Sedan så släppte jag ut honom i hagen så att han fick äta sitt EM hö och medans han åt så stog jag och pysslade med honom vilket han tyckte vara väldigt mysigt! Gjorde även en inbakad fläta i hans svans som jag faktist tyckte blev riktigt fin! Börjar blir bra på det nu x)


Hehe, gjorde ett exempel i photoshop så ni skulle se hur den inbakade flätan såg ut i Sarinos svans.
Vad tycker ni? ;)

Kramkram, Matilda

Gott och blandat

Hejsan
Väldigt kul och rolig dag! På morgonen så hade vi matte iförsig och det suger.. men annars har vi haft musik & engelska. Och elvens val på eftermiddagen och då hade jag musik igen satt det blev 2 musiklektoner idag. Men jag gillar ju att sjunga och så så det är bara kul :) Efter skolan så blev det Mölnvik men Nelli, Sandra och Sara vilket var super kul :D Lila mycket skratt och flum som vanligt! Men jag köpte typ ingenting. Förutom lite godis och sen fikade då! Jo, förresten jag köpte 2 grejer till mamma kom jag på. Och det var då typ en ansiktsmask och typ nån behandling för fötterna! Hon blev väldigt glad satt det var ju kul. Lite senare så gick jag till Sarino därifrån. Och gjorde burkar och höpåsar. Sen tog jag in Sarino medans mamma mockade! Åh, gid vad han är mysig och kelig! Älskar hans sätt att mysa på! Borstade och pysslade om honom ganska mycket.
Jag älskar dig Sarino <3
Börjar även bli lite förskyld och det är inte kul :s Så ska nog ha ganska varma kläder på mig nu och försöka hålla mig varm! Och att i helgen att jag försöker vara hemma ganska så mycket satt det inte blir nånting av det!

Men på lördag så ska jag och Hannah åka till stallet tidigt för att det är massa tävlngar hela dag :) Tror det skulle vara lag SM i hoppning men är inte säker.. så då ska jag och Hannah åka dit typ vid 09:00 tiden kanske sen stannar vi lixom där tills vår ridning börjar som då är klockan 12:30, fast vi ska ha teori.
Har även slutat som att vara skötare på Viva för jag hinner ju inte riktigt! Lixom jag kan ju åka dit annars nån gång och pyssla med henne men nu är det inget måste! Jag har ju Sarino som jag kan borsta och pyssla om när jag vill satt det är ju lite onödigt! ;) Ville bara att ni skulle veta det.



Heh, tycker faktist att bilden är rätt så cool! Även fast den är från google.
Ser så häftigt ut när jordgubben plaskar ner i vattnet!
Haha, nu låter jag som värsta "tycker allt är coolt" personen men asså det såg coolt ut xD
Nu blev det värsta stora grejen av det också!

/ Kramar Matilda

Tisdag

Hej, hatar verkligen tisdagar i skolan. Så himla långtråkiga! Verkligen världens tråkigaste skoldag, bara tråkiga lektioner. Efter skolan så följde jag med Julia hem och vi har gjort massa saker, haha. Fick även en en sen födelsedagspresent av Julia som då var ett presentkort på Ginatricot för 150 kr :D Tack Julia <3 Men har typ inte så mycket mer och säga.. inget speciellt roligt inlägg heller men ;)

Kan säga att imorgon ska jag åka till Sarino efter skolan och Julia följer då med! Vet då inte om jag hinner skriva imorgon för att kanske kommer hem sent, beror på lite :)
Men ha en fortsatt trevlig kväll så ska jag gå och duscha nu!


Grymt fin bild på mig och Sarino (men man ser inte mitt ansikte) :)
Fotograf: Vendela den bäste ;)

Halsdukar, hjälp mig?!

 

En sådan här halsduk ska jag köpa såsmåningom, har redan provat båda men kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag ska ha. Den gråa ser faktist lite smuts grön ut i verkligheten!
Men ja, min fråga är till er då vilken jag ska köpa?
Jag kommer i höst typ ha antingen en brun skinnjacka eller en typ svart satinjacka.
Men snälla ni, hjälp mig! Skriv i kommentar vilken ni tycker jag ska köpa :)


Studiedag och Nacka Forum

Hejsan
Idag var det ju studiedag vilket är super skönt! Har på förmiddagen bara varit hemma och vilat ut mig framför tv. Vid 15:00 tiden åkte jag till Nacka Forum med mamma. Köpte bara en sak där och den saken har ni redan sätt på bild förut, men det va ialla fall ett par svarta leggings med en dragkedja där nere som jag tyckte var väldigt snygga! Framför allt nu till hösten. Så jag är nöjd ialla fall även fast det bara var 1 sak. Ikväll ska jag mysa framför Idol 2009 med lite god dricka! Nu ska jag äta mat. Kramar, Matilda


Beautiful flowers

 






Trött efter en lång dag...

Hejsan alla mina bloggläsare!
Idag så vaknade jag super tidigt, vet inte varför men... eller typ klockan 08:30 x)
Men ja, jag gick upp och satte mig framför tv med en väldigt god frukost! Lite senare vid 11:00 tiden så skjutsade mamma hem mig till Julia, och jag och Julia åkte då till ridningen tillsammans. Orkar inte förklara varför men ;) Den här gången så skulle vi hoppa och jag trodde absolut att jag skulle få Gerhard eftersom jag fick honom förra gången men när jag kom till stallet så såg jag att jag skulle få Basil. Han är ju verkligen super duktig på att hoppa och hoppa allt för sin ryttare så jag blev lite överraskad :) Vi började ju med att rida fram i alla gångarter och sendan började vi med att trava över bommar som lite uppvärmning. Efter det så började vi hoppa och vi hoppade 2 kombition och jag måste säga att det gick ganska bra, han blev lite pigg men annars gick det väll bra! Hoppade typ mellan 60-70 cm, nått sånt typ ;) <3

  

Bild nummer 1: En huvudbild på Basil i hagen :)
2: Jag och Basil när vi skrittar av efter lektionen halvsvettiga båda två ;P
3: Nån bild på Basil när han står i hagen som är typ för nån sommar sen om jag minns rätt!

Efter jag ridit så gick jag upp till cafeterian för att få i mig nått sen så åkte jag till Sarino och Vendela var redan där. Vi tog in honom på en gång och fixade för en longering... eller rättare sakt voltige! Så vi satte på honom ett schabrak och sen longerings jorden över. Först så skrittade vi fram honom nere på volten. Sen så började jag med att hoppa upp medans Vendela longerade mig. Och det gick väll inte så lyckat xD Hah, gled typ av 3 gånger när jag skulle försöka göra *jorden runt* på honom och det blev bara svårare och svårare för jag blev bara mer flummig efter varje gång jag gled av, HAHA xD Men sen så bytte jag med Vendela och hon fick göra voltige på honom medans jag longerade! Och det gick bra men tror att hon gled av 1 gång ^^ Det vi gjorde på honom (totalt) var: Grundsits, jorden runt, damsadel, ljuset, fanan. Och han skötte sig super bra faktist! <3


Vendela och Sarino!
Okej på denna bild tittar Sarino precis bort då men den är ändå söt <3

Massa kramar från Matilda

Godis och tv

Hej
Just nu sitter jag framför tv med massa goodis och läsk =)
Och det som visas på tv är då Kändisdjungeln och det är jävligt spännande måste jag säga!
Ni måste titta ;)
Fast nej, nu slutade det precis :(
Jaja, nu börjar väll nått annat bra hoppas jag!




Kelly Clarksson - Breakaway

Ha en fortsatt trevlig kväll, Matilda

Ointressant!

Hejsan alla!
Har ju inte skrivit på ett tag så kan ju författa dom här 3 dagarna på ett kort och enkelt sätt :)
I onsdags så var jag ju i skolan.. och kommer faktist inte ihåg vad vi gjorde då men massa. Slutade klockan 14:15. Efter det så åkte jag till Sarino och hoppade honom på volten. Gick verkligen super och hoppade som högst mellan 60-65 cm för att jag och Vendela håller fortfarnade på och övar in hans hoppteknik satt vi måste ju hoppa lite lägre då i början!
Igår (torsdag) så var jag ju i skolan då med och slutade klockan 14:15 idag med! ;)
Efter skolan så åkte jag hem till Nelli =D
Vi gjorde massa skoj som t.ex pysslade med hennes häst Hatid, tittade på film, gjorde läxor, var lite grann med hennes kanin Karlsson och massa mer ;p
Idag var det ju skola såklart med, och vi hade; förhör, klassråd, bild, klassens timme och idrott!
Rätt så slapp dag!
Efter skolan så kom mamma och hämtade mig och vi åkte till granngården och köpte torv och kraft till Sarino :)
Red honom på volten idag lite dressyr bara <3
Ett ganska ointressant inlägg jag vet men kände att jag behövde skriva av mig det här :P

Kram, Matilda

Tips om ögonskuggor

Hejhej!
Nu ska jag tipsa er om vad ni ska ha för passande ögonskugga till just er ögonfärg!
Om man t.ex har ögonfärgen blå så ser det varmare ut med färgen brun eller kopparfärg, om man har gröna ögon så lyser dom upp av färgen lila och purpurfärger. Och om man har bruna ögon (som jag har) så får man mera djup av blåa färger.
Ja, det var lite tips om ögonskuggor så kan ni prova nästa gång ni sminkar er med den färgen jag rekommenderade till just din färg på ögon.




Kram, Matilda


Varm choklad!

 

Jag tog en varm kopp choklad nu när jag kommit hem från skolan.
Har känt mig frusen hela dagen i skolan satt en varm kopp choklad var gott!
Provade även en liten annorlunda sak.. att ha vaniljglass på, och det var super gott.
Just nu sitter jag och tittar på tv och ska snart plugga lite grann :)

Kram, Matilda

Bilder från när jag var med Hannah! :)


























Stallet

Hejsan allihopa

Idag var det skola först och pallar faktist inte berätta va vi gjorde.. men vi slutade iaf klockan 12:25 och vilket var jätte skönt ^^
Efter skolan så åkte jag till Vmrk med Nelli och Issa, alltså Värmdö ridklubb.
Vi var där och tjoade runt lite granna. För vi kom ju så tidigt eftersom vi slutade tidigt :) Pratade om lite saker och så. Typ vid 16:00 tiden så var det en nybörjargrupp som skulle rida satt jag hjälpte en liten kille som skulle rida Wonco. Hjälpte honom med att välja väst och hjälm, borsta och visa hur man kratsar hovarna. Och sen visade ja hur man skulle sadla och tränsa! Ledde även och dom fick rida ut en liten sväng. Wonco skötte sig bra <3
Efteråt så hjälpte jag dom med att fixa iordning honom också. Och sen fick jag pengar av typ hans farmor eller mormor. Haha, hon bah: Det här får du för att du varit så duktig och hjälpt till! Och ja bah: Okej, hehe tack!
Men lixom även fast det inte var så jätte mycket så är det ju faktist ett väldigt bra sätt att tjäna pengar på tycker jag, egentligen så behövde jag inga pengar för jag tycker lixom det bara är roligt att hjälpa till och sprida ridsporten! Ja, det var väll typ det som hände idag =)
Har precis gjort matteläxan och nu ska jag göra ett nytt inlägg med bilderna från när jag var med Hannah!

 
Rufus som ligger ner och samtidigt så gör han nått med tungan såg jag nu x)

Kram, Matilda

H&M prylar

 

Dom här sakerna vill jag ha. Det till vänster är en skinnimitation jacka som ser riktig ut och är super snyggt till hösten och kostar 399 kr, och det till höger ett ett par leggings med dragkedja där nere och kostar 129 kr.


Underbar helg!

...japp, underbar helg har det varit.
Igår var det lördag och då var det ju ridning. När jag kom in i stallet så såg jag att jag skulle få Gerhard. Jag tänkte bah: äh, okej? x)
Men jag satte igång och gjorde iordning honom och sen var det dags för lektionen att börja.
Vi hade markarbete och skulle räkna galoppsprång.

 

Försökte visa er i paint hur det såg ut. Dom svarta strecken är bommar och det röda strecket är ett litet sockerbits hinder. Och då skulle vi alltså komma först på bara bommarna och räkna galoppsprång imellan och efter ett taf fick vi komma på et vänstra, alltså det med först en bom och sen ett litet hinder. Där imellan skulle vi också räkna galoppsprång och jag fick fram det till 3 varje gång. Det var första gången som jag red Gerhard för er som inte visste det. Han är väldigt skumpig och oftast ganska pigg. Men jag tycker faktiskt att det gick ganska bra och han lyssnade precis på mig! Tycker även att ha var väldigt mysig och härlig att rida <3
Efter stallet så åkte Hannah med till Sarino :D
Det var väldigt kul! Efter Sarino så skjutsade mamma hem mig och Hannah till henne för jag skulle sova där :D<3 Vi har gjort massa saker så som hoppat med Hannahs söta kanin Bobbie. Och hoppat studsmatta, tittat på film, ätit godis, skrattat massor, varit inne på datorn och massa mer.
Idag så vaknade jag ju hemma hos Hannah. Och typ på eftermiddagen klockan 16:00 så kom mamma och hämtade mig :(
Då åkte vi till Sarino och mamma hade redan fixat allt åt honom så det var bara att rida :D
Skrittade ut en sväng, ca 30 min! (lite trav också) och lät honom nästan gå på långtygel hela vägen och han verkade tycka det var riktigt mysigt konstigt nog. Han var iaf väldigt duktig och skrittade på bra.
Nu sitter jag hemma vid datan och ska när som helst äta typ ;)
Bilder kommer senare typ, eller imorgon. Det beror på när Hannah skickar dom!
Men tack Hannah för en jätte rolig lördag och sändag xD <3


Foto: Sofia Nordin!
Gerhard <3

Pussar och Kramar, Matilda


Fredagsmys!

Tjena
Nu sitter jag framför tv och tittar på tjejfotboll på 4:an. Sverige - Norge.
Och Sverige suger verkligen! Norge leder med 3 - 0.
Sitter och gottar mig med massa lösvikts godis och fanta :D

Imorgon så blir det ridning klockan 12:30 och vi ska ha markarbete! Och det betyder då att det är hoppning nästa gång =D Men undra vem jag får!
Efter ridningen så åker Hannah med till Sarino! Och efter Sarino så åker vi hem till Hannah och sover där :D <3
Ska bli jätte kul. Längtar massor!
Har typ inte så mycket att skriva om.
Tror inte att jag kommer att kunna skriva nått imorgon eftersom jag ska sova hos Hannah men på söndag så kommer jag att skriva ;)


Nu ska jag titta på tv vidare, pusspuss!

Bildtävling

Hej igen!
Nu ska jag ha en liten tävling.
Den är rätt så enkel men varför inte!

För att du ska delta i tävlingen så ska du kommentera (här nedan) om vad du tror det är på bilden.
Den är ju ganska enkel men det vet jag inte om alla andra tycker ^^
Priset är en länkning på min blogg. Jag vet att typ alla tar det men om ni vet nått annat så får ni jätte gärna kommentera det =D



Good luck!


Tävlingen avgjord

Hej!
Nu har jag äntligen kommit fram till vem som ska vinna tävlingen!
Det var verkligen jätte svårt att välja i början men sen insåg jag att...
alla skrev lika fint satt alla ni 3 är vinnare enligt mig =D
Så nu får ni en varsin länkning på min blogg, ni betyder <3
Men däremot så blir det ingen reklamation eftersom ni är 3 stycken som vann!

Julias blogg
www.bloommaan.blogg.se

Josefines blogg
www.jozzaaan.blogg.se

Beatas blogg
www.beataeriksson.blogg.se

Ett jätte stort grattis till er :)

Föräldrarfritt!

Hejsan!
Inte orkat skriva på ett tag men i onsdags och i torsdags så har jag varit hos Sarino och även ridit båda dagarna. Sen har ju det varit skola och så.
Men idag så var det skola och vi gjorde massa saker (orkar inte berätta).
Vi slutade klockan 14:15.
Efter skolan så kom mamma och hämtade mig (hon är ledig på fredagar) och då åkte vi till Sarino och bara ficade allt och inte red. För han behövde en vilodag idag. Tog även innan honom för att jag skulle borsta och då hade han ett sår på rumpan :/ :@
Så då fick jag tvätta av det och sen sätta på lite helosan. Helosan är så bra! Man kan lixom sätta på det på sår som lite skydd. Nu är jag iallafall hemma och mamma och pappa åkte till Norrtälje för nån timme sen.
Så ikväll är jag hemma ensam med min broder.
Men dom skulle få nån fest där och dom kommer typ hem inatt nån gång :)
Så ikväll blir det lite fredagsmys med godis och läsk framför tv =D

Hannah, om du ser det här så ring eller smsa mig :P
Behöver prata med dig om en sak angående imorgon :D<3

Nu ska jag gå och äta lite mat!
Pussar och kramar, Matilda



Matilda drömmer...



Bilder från; www.hooks.se

Pannband med bokstäver
Snyggt (tycker jag). Skulle vilja ha ett sånt till Sarino, haha =D

Ryktborste
Klassisk ryktborste med trärygg och getborst. Neoprenefodrad rem med fina kristallstenar.
Vädigt prydlig och snygg och även väldigt skön för hästen.

Grimma med äkta fårskinn
En grimma som jag verkligen älskar och skulle vilja ha + att den är söt!
Med äkta fårskinnsfoder på både nos och nacke. Silverfärgade spännen. Reglerbar vid både nacke och nos.

CRW ridstrumpor
Dom är snygga och har alltid velat ha sånna satt det är såklart dom ska vara med på den hära listan :D

Helskodda rutiga bruna ridbyxor
Bruna rutiga ridbyxa med stretch i skoningen för bästa komfort och rörlighet.
Vädigt snygga och sköna och vill verkligen ha sånna här.

Ridbyxor helskodda CRW
Helskodda ridbyxor här med. Fast dom här är vita och jag vill ha sånna här när jag tävlar sen. Fast jag vet inte om det är så skönt och ha helskodda i tävlingsridbyxor..  man kanske inte ska ha någon skoning alls i tävlingsridbyxor!

Rotborste i gethår
Mjuk borst i äkta gethår. Trärygg.
Det är nog ingen bra borste att ta bort massa smuts på hästen med. Det är nog lite till för att få pälsen len eller att det ska va lite skönare för hästen.

Moorlands Totilas

Tjabba tjena!
Edward Gal och Moorlands Totilas har en galet bra ritt i dressyr på 90.7%.
Helt galet, skit vad duktiga dom är!
Lixom 90.7% är helt sjukt bra och är såld på den hästen asså.
Inte bara för att den är duktig utan otroligt fin och söt <3


På denna ritt fick dom 90.7%



Kram, Matilda



...

Hejhej!
Jag kunde inte skriva igår för att det inte gick att komma in på min blogg tyvär! Men nu funkar det igen ;D
Skriver en liten kort sammanfattning om gårdagen.
Skön dag i skolan och slutade klockan 12:25! Fett skönt :O
Och då tog jag, Nelli & Julia bussen till stallet och vi var ju typ såklart först där nästan så vi snokade runt lite och fottade hästar m.m! Jätte kul hade vi iallafall.
Va där till klockan 18:00 typ :)
Det var typ det jag gjorde.

Idag så har det varit skola. Slutade klockan 14:15 och då tog jag bussen hem. Skulle kanske följt med Nelli till Värmdö Zoo (hon brukar hjälpa till där) men det blev inte så ;)
Nu sitter jag vid datan och gör inget vettigt.
Eftersom jag inte har så mycket att skriva om i det här inlägget så kan jag väll ta och göra en Hiss&Diss så har ni lite mer att läsa.



Hissar:

Marabou choklad
Så otroligt gott asså. Och dessutom finns det i massa olika smaker t.ex som med Schweizernöt, helnöt, digestive, daim, mint krokant, apelsin krokant, amigo, non stop, bara vanlig mjölkchoklad och sen med luftbubblor i =D Det är säkert nån jag glömt men dom hära är dom jag vet. Om man tar en bit så går det inte att låta blir att ta två och om man tar två så går det inte att låta bli att ta tre och så håller det på så där tills det är slut, haha!

Varma duschar och varm koppar choklad
Idag får det en hiss av mig. För när det regnat hela dagen och så kommer man hem och fryser jätte mycket. Och då kan en varm dusch och en varm kopp choklad rädda en i nöden.

Dissar:

Hjärnsläpp
Hatar verkligen det! Det är så himla jobbigt. Som nu, nu kommer jag inte lixom på nånting alls. 
Det är verkligen så himla irreterande när man inte kommer på någonting.. och ibland i skolan sitter jag och lever i mina egna världar och får verkligen hjärnsläpp från arbetet.

Långa förskylningar
Det är jätte jobbigt när man har en förskylning som aldrig går bort, och som sitter i en sjukt länge. Men det brukar inte vara så mycket förskyling utan litelite (det är ännu irreterande). Har precis haft en sån lång förskylning men det verkar som om den är borta nu för jag kan andas helt fritt :D

Det var allt jag hade att bjuda på =)

Kram, Matilda

RSS 2.0