GÅRDAGENS OCH DAGENS RIDPASS

       

Skrev aldrig igår om ridningen, men red ut till sommarhagen, och Sarino var galet pigg, stegrade/bockade/kickade osv.. Men det gick mycket bättre i slutet. Cantrade lite längs staketet, jobbade honom på volten för att få honom lung m.m!

Men till dagens ridpass. Idag blev det dressyr, övade galoppfattningar bland annat. Och Sarino fattade höger galoppen på första försöket + att han trampade under sig i galoppen också, STORA framsteg!
Sedan blev det lite öppna som gick ganska bra faktiskt.. och lite övning på att länga/öka steget på diagonalen. Nöjd med honom idag och allt gick toppen :)


MIN ÖGONSTEN..




Hov polish!

Hejsan :)

Idag blev det vila för Sarino. Var så grymt trött och orkeslös..
Men det blev en ordentlig ompyssling istället. Prövade Sarino's nya "hov polish" (färgen svart) och hovarna blev riktigt snygga.

                        

Och såhär ser då alltså flaskan ut, och jag har den som är till vänster.
Jacob i Ponnyakuten använder en exakt sånhär på Destiny också.



Och tillsist lite bilder på resultatet på Sarino's hovar!

  
                                    (Bilderna är klickbara)

Vad tycker ni? Blev de fina?

Dagens ridpass + videoklipp

Idag red jag ut (somsagt).. travade och galopperade mycket på en grus/sand gångväg, och sedan gick jag in på en stig brevid den gångvägen. Och den stigen är i skogen (alltså mycket klättra och lyfta på hovarna, som ör väldigt bra för hästarna!). Skrittade då längs den stigen tills jag kom fram till massa stockar som kan kunde hoppa över (kommer video).. och då skuttade jag såklart över dom stockarna.
Sarino var lycklig över att komma ut och gjorde allt med ett leénde! :D

    
     En liten kort snutt från när vi hoppade två av stockarna :)

Stalltjänst

Godmorgan, är ni vakna redan? :)
Det är iallafall jag för jag och mamma var och morgonfodrade hästarna imorse klockan 07:00, man var såklart väldigt trött men man var tvungen att gå upp ändå, för hästarnas skull ;)
Alla hästar stog såklart och brummade/gnäggade när vi kom in i stallet och ville ha mat.
Så när vi givit alla hästarna mat + tagit på/tagit av täckerna så gick jag och mamma en promenad (eftersom det tar så lång tid för dom att äta upp sitt hö) för att utforska lite nya ridvägar :)
Och sen när hästarna hade ätit upp sitt hö så släppte vi ut dom i hagarna, alla var väldigt pigga på att komma ut, men det är ganska självklart.. DET ÄR UNDERBART VÄDER UTE!
Sarino skulle såklart rulla sig på en gång, UTAN täcke och i LERAN. Kul liksom.. men jaja, man får väl leva med att ha en häst som skimmel.

Åker till stallet igen vid 12:00 dårå och lunchfodrar dom, och därefter rida ut och tillsist göra alla stallsysslor + mocka åt Zipp. Fodra hästarna igen mellan 16:00-17:00 (eftermiddag).
Så det blir mycket stall idag för min del :)


                               
                                                 (Klickabara bilder)

Äntligen helg!

Hejsan :)

Tänkte berätta lite om helgens planer, eller vad säger ni? ;)
Kan börja med att säga att jag inte kommer att kunna vara så aktiv med uppdateringen nu i helgen, och inte på måndag eller på tisdag heller för den delen. Och anledningen till det är att imorgon är det först ridlektion på Vmrk (=Värmdö Ridklubb) och efter det ska jag med familjen hem till mormor & mormor och fika där, och därefter åka till stallet. På söndag så har jag och mamma stalltjänst så då kommer jag inprincip vara där hela dagen,
ska förhoppningsvis rida ut då också, som Sarino verkligen kommer att upskatta! Har heller inte berättat för er att jag ska ta hand om Zipp i helgen, orkar inte förklara varför.. men då blir det att ta hand om två hästar iallafall :)
På måndag-tisdag har jag PRAO, så det är därför jag inte kommer att kunna blogga då.

Så hoppas att jag kommer/hinner blogga i helgen (lördag,söndag) men då kanske inte det kommer att vara så detaljerade inlägg. Och på måndag och tisdag vet jag inte om jag kommer att hinna blogga något alls, men håll utkik iallafall för det kan hända att jag kanske slänger in något inlägg!



Och nu får ni två bilder på Sarino som jag fotade i hagen idag..
(Han fick ta av sig täcket en stund, eftersom det var så varmt ute! Och då skulle han såklart rulla sig xD)


Notera att Sarino lipar på den bilden han rullar sig på, haha! Sötponny

Dagens ridpass (äckligt väder)

Idag blev det stallet som vanligt! Det var ruggigt, kallt och regnigt.. men med en glad Vendela som alltid gör en gladare orkade jag mig igenom stalldagen! :)
När jag skulle hämta Sarino från hagen, så stog han uppe i skogen, och då bara ropade jag på honom, och först började han skritta, sen trava och tillslut föll han in i en galopp och tvärstannade framför mig. Åh, jag blir så himla glad, älskade lilla ponny!
 
Det blev iallafall barbackaridning, fleecetäcket åkte också på eftersom det regnade.
Mycket skritt blev det, iallafall 50 % av ridpasset. Sarino hade en fin och stadig form, och hade en lugn och samlad galopp. Så jag är super nöjd med honom idag, man märker verkligen att träning ger resultat :D



Tog några få bilder på honom efter ridpasset, då han var lite småblöt! ;)


Tävlingar, var med du också! :)


                                  Klicka HÄR för att komma till tävlingen!


                                  Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

Aloevera spray - för hud & sårvård och Hästsalva

                            

Den här sprayen använde vi på Sarino i höstas/somras då Robin hade gjort stora köttsår på Sarino's rygg! Och det fungerade super bra. Tvättade och läkte såren bra!

Och här kommer lite information om den!
En sårspray till alla tänkbara sår, samt mugg, insektsbett, svullnader, granulaionsvävnad, etc. Produkten fungerar också bra som solskydd för känslga hästar, samt håller flugor på avstånd!
Kostar runt 120 kr och i en sån här flaska rymmer 400 ml.



             

Vi använde också lite sån här salva, som vi fick låna av Ville. Också något jag kan rekommendera!
Gör sår oömma och påskyndar läkning. Håller flugor och mygg borta.
Och denna salva kan man köpa på hööks. 109 kr för 500 ml och 79 kr för 250 ml!

Hoppas att ni tar tillgodo de här tipsen, till nästa gång din häst är skadad! :) 


Dagens ridpass

Idag blev det lite dressyr i paddocken. Det blev en ganska ordentlig framridning, (skrittade och travade fram länge). Övade på att länga steget/öka traven på diagonalen.
Och sen red jag också igenom dressyrprogramet LB:1 2006 för det var det enda programet jag hade i huvudet eftersom Jossan tävlade det i helgen ;)

Det gick faktiskt ovanligt bra att rida idag, Sarino lyssnade på mina hjälper jätte bra, var lyhörd och lagom pigg!
Och dessutom så bråkade han INGET alls (bockade, stegrade, kickade), stora framsteg :D



Bara för att "min" ponny är så himla söt,
och bilden är tagen från hästryggen, med min mobilkamera :P


Svar på tal!



 Ja, varför inte! ;) Får väl ta och titta ifall det finns några passande tävlingar där.
 Var det någon speciell anledning? Rider du där?
 Skulle vara kul att veta :D

Lördag, 15:37

Tjoho! :)

Nu så ska jag åka till stallet, bara skritta och trava lite i paddocken, och sen får Sarino vila imorgon :)

Sedan vidare hem till Jossan (ska sova där).. och imorgon bitti så ska vi upp tidigt för Jossan ska tävla Nessie på Haninge, dressyrtävling (LB:1), och jag ska vara hästskötare ;)
Så vi kommer att ha det super kul. Tar med en film också så vi har något att titta på ikväll.

Men nu så måste jag ta en snabb dusch, packa och sedan dra till stallet, hinner nog inte blogga något mer ikväll, så det blir mer uppdatering imorgon. Tjingeling! :)


Det fick bli en bild på Nessie och söta Jossan :)

Markarbete/dressyr

Idag var det markarbete som stog på schemat för mig och Sarino, travbommar (upphöjda bommar) och sedan lite galoppbommar. Och det gick inte alls bra, rättare sagt SKIT dåligt!
Sarino var seg, bråkig och osammarbetsvillig, så det gick inte riktigt ihop..
Men det kan ju inte alltid gå bra, och jag kommer ändå alltid att älska min sötnos! ♥
Jag märkte dessutom i slutet av ridpasset att han var väldigt förskyld, snorig och så var han ganska flåsig när jag red! Vi tar igen med nya tag imorgon.. fast juste, ska bara skritta och trava lite imorgon eftersom han verkar vara lite hängig. 


Det fick bli en bild från i somras :)
__________________________________________________________________________________

Sedan frågade Robin's ägare mig om jag ville rida Robin för hon hade gjort sig illa, och det ville jag såklart! :)


En bild på Robin när han löshoppades i somras - 1 m! Och jag är fotograf ;)

Han känns helt annorluna att rida till skillnad från Sarino.
Men iallafall, har inte ridit han så många gånger så det blev lite lungt bara. Skänkelvikning i skritt och lite trav, galoppfattningar från halt och mycket galopp på volter (:

Gårdagens & dagens ridpass

Hejhej! :)
Jag vet att jag säger det här allt för ofta, och att det inte är särskilt roligt att höra det, men förlåt för min usla uppdatering! Har varit i stallet hela dagarna så det är därför.. Men ska försöka bättra mig! :)

Gårdagens ridpass:
Det blev ett hårt och effektivt dressyrpass. Tränade mycket ställa och böja på volter och övningar till de. Tränade även på öppna, vilket Sarino var jätte duktig på (provade lite sluta också)!
Han gick väldigt bra, mycket lösgjord och sånt. Arbetade på bra med bakbenen det gjorde han också!
Jag hade sporrar sista halvan av dressyrpasset, och det gick mycket bättre då (:

Jossan var dessutom med , så hon hade som en lektion för mig (hon och Nessie tävlar mycket dressyr och är super duktiga tillsammans).. och hon fotade också (bilderna kommer) och filmade, men filmerna kommer det att dröja med! ;)







Dagens ridpass:
Joggade Sarino lite i paddocken bara. Han verkade nämligen ha lite träningsverk från gårdagens dressyrpass. Ställde knappt några krav alls på honom utan jag var nöjd bara han lyssnade på mina hjälper! :)


Jag har funderat mycket på om jag och Sarino ska starta en dressyrtävling.. alla säger att vi ska göra det! Och det känns som att det är värt ett försök iallafall, och isåfall blir det nog en LC.
Så nu ska jag leta dressyrtävlingar som tusan, önska mig lycka till ;)

Färg eller svartvit?

Hejsan :)
Om ni undrar varför det inte blev någon mer bloggning igår så var det för att jag åkte till stallet vid typ 18:00 istället för vi skulle kvällsfodra ;)
Men hoppade då i paddocken, lite uppvärmning på ett lågt kryss, sedan en ganska bred oxer på 50-60 cm, och tillslut ett räcke på 70-75! Och för det första så har vi inte hoppat på en lång tid så nu övar vi in hopptekniken igen, och för det andra så spelar höjden INGEN roll.




Vad är finast, med färg eller svartvit? :)

Switch spray

           

Jag vill bara tipsa er om denna spray, Switch, 150 ml i en flaska!
Knott kan bli en verklig plåga för hästar på sommarbete pga sina smärtsamma och irriterade stick. Stoppa därför knottplågan innan den börjar genom att behandla din häst med Switch.

Vissa hästar och då speciellt islandshästar lider av överkänslighet mot saliven från vissa arter av knott. Då en överkänslig häst blir biten av knott blir det angripna området mycket irriterat och hästen kliar sig intensivt för att bli av med klådan. De kan fortsätta att klia sig till allt hår är borta och huden blir bar, svullen och sårig. Switch minskar risken för fästingbett.

Vi använde den här sprayen på Sarino på sommarbetet i somras, och den funkade utmärkt! Nästan inga flugor/myggor/fästingar var i närheten av honom. Så vi var mycket nöjda över detta köp!
Kommer dock ej ihåg vad den kostade, men kan gissa på kanske 199 kr (?) :)
Och vi köpte Switch sprayen på Granngården, men den finns på massa andra ställen också!


Redigering!

Hejhej! :)
Jag har precis suttit och redigerat en bild på mig och Sarino i photoshop,
och jag tänkte att ni skulle få se den! Eller ja, jag har klonat bort en sak, men det blev ganska fail! :P



Jag vet att man inte ser så bra, men kan ni se iallafall vad som är borta?
Okej, jag säger... hästen i bakgrunden ;)
Men mobba inte mig, jag är fortfarande ganska okunnig i photoshop!

Blå luva..



Här är Sarino's luva, det är ingen direkt märkesluva men jag tycker att den är söt :)
Jag har bara använt den 1 gång på honom, och det var när vi hopptränade en gång, men den blir lite stor i öronen eftersom han är en welsh mountain ponny och dom har väldigt små öron!
Hade glömt bort den lite för sömmen hade gått sönder på ena örat och då hade jag lagt undan den för att någon gång laga den, och igår blev den dagen..! 
Det kanske inte blev så proffsigt sytt eftersom jag inte orkade ta fram symaskinen men det duger iallafall ;)

Resten av bilderna :)









Dom här får räcka, har tagit dom finaste bara ;)

Foto: Emma

Dagens dressyrpass

Blev ett ganska rejält dressyrpass idag, som jag nu ska berätta om.
Mycket lösgjörande övningar, volter osv.. som gav resultat sedan när jag började jobba med honom mer! :) Han var lite seg, men det gjorde inte så himla mycket!
Sarino var verkligen såhäääääääääääääär fin idag :')
Krökte på nacken, sköt upp ryggen och trampade på under sig jätte fint. Och dessutom efter lite slit & svett så fattade han tillslut högergalopp som han har jätte svårt för. Så jag är super nöjd :)

Så nu ska jag verkligen börja satsa på dressyren, för jag vet att med lite jobb kan Sarino bli väldigt fin! Och det är jag ganska övertygad om!

Hannah var också med, kulkul (och hon fotade, men har inte skickat bilderna än).. Och sen red Vendela samtidigt och då var hennes kompis där och fotade henne, och då tog hon några bilder på mig och Sarino också!

Så här får ni några smakprov, och sedan får ni resten av bilderna imorgon :)




Mer får ni inte se idag, alla bilder fotade av Emma! ;)
Btw, ser ni på den första hur fint han går under sig? Ioförsig så gör han det på den andra bilden också men man ser ganska tydligt på den första (tycker jag iallfall)! (:

Dressyrtävling för Joss & Ness!

Godmorgon! :)

Har för en stund sedan varit och tittat/hejat på Jossan & Nessie som tävlade en hemmatävling på Siggesta.. dressyr såklart! Hon tävlade LC nu och senare ska hon tävla LB.
Och hon vann LC klassen, med 67,04 % :D Och ändå så gjorde Nessie ett galoppsprång när det skulle vara ökad trav, så dom var sjukt duktiga! :D ♥




                                  - Josefine Åberg & Säbys Goodness -

Smått och gott

Hejsan! :D

Kul att så många hade skrivit förslag på vad jag ska blogga om hädanefter, ska verkligen suga åt alla kommentarer som en svamp och ta åt mig :)
Jag har redan några idéer och en av dom kommer förhoppningsvis upp här på bloggen i övermorgon om allt går som det ska. Nu blev ni lite nyfikna va? ;)

Sarino fick en vilodag idag, eftersom jag har ridit ganska hårda och långa pass den här veckan! Men pysslade med honom och spolade benen, och han skötte sig super! Stog bara och njöt, sötponny :')



Avslutar inlägget med en omgjord bild på mig och Sarino, eller inte Sarino, utan Sarinosar! Hahha, han har dubbelgångare ^^

Ha en fin kväll! :)

Sarino & Zipp, friendship


 
 Sarino är den lilla skimmeln och Zipp den stora :)
 Dom var så himla söta mot varandra där, stog och kliade varandra för fullt!


Bloggtorka

Hejhej :)

Förlåt för dålig uppdatering, är mycket i stallet nu och då blir det lite svårt att blogga + att jag har bloggtorka och vet inte vad jag ska skriva om! Jag skulle bli super glad om ni skrev en liten kommenter (tar max 10 sekunder) om vad ni vill att jag ska blogga om här ;)

För övrigt så har det varit en solig dag idag, eller iallafall på förmiddagen! Och det gillar vi! :)

Lång dag, helt slut!

Förlåt för att det inte blivit någon bloggning förns nu idag, men först har jag varit hästskötare till Vendela & Robin på GuRs och sedan har jag ridit ut på min kuse ;)

Till dagen dårå. Gick upp 06:45, inte så värst tidigt. Till stallet, träffa Vendela & Fanny och sedan iväg till Gurraberg :) Vi var där ganska tidigt, hehe! Men hellre vara där tidigt än att behöva stressa. Så vi pysslade lite med Robin och fixade i en av boxarna i gäst stallet.. Sen bara flummade vi runt lite tills det var dags att bygga banan, rida/hoppa fram osv. Gick väldigt bra för Vendela, Robin vägrade delvis på en oxer på 90 cm, fast den egentligen skulle vara 80 cm! Ganska surt att dom inte mäter upp ordentligt!
Men Vendela var nöjd iallafall tror jag! :)
Sedan fotade jag med Fanny systemkamera på när hon tävlade Ville & Zafir, fast fotade många andra också. Därefter var det dag att plocka ihop allt och åka tillbaka till stallet igen ;)

När vi kom till stallet tog jag in Sarino och så gjorde jag och Vendela iordning Robin och Sarino och red ut dom barbacka. Och har inte kunnat rida ut Sarino på flera månader för att dom hade plogat in oss, men nu så gick vi på trottoaren istället brevid vägen. Inte så kul eftersom vissa människor inte har någon respekt alls för hästar så dom bara kör förbi jätte fort! Men vi red till en lång grusstig, jätte mysigt :)
Blev en hel del galopp! Fast Sarino var piggelin, det märktes att han tyckte att det var kul att rida ut iallafall.
Sedan tillbaka till stallet och fixa alla stallsysslor där.. hjälpte även Vendela att städa ur transporten!
Tömma ur all spån, sopa hela transborten och lägga in ny fräsch spån m.m, men det var bara kul :D

Verkligen en jätte rolig dag, förutom vädret... SNÖ!? Hallå? Det är vår nu!


Vendela & Robin idag, så gulliga! ♥ Emma har fotat bilden, kika in hennes blogg :)

Första hoppasset det här året!

Hejsan :)

Hoppade Sarino i paddocken idag för första gången det här året (både kul för mig och honom). Uppvärmde honom på travbommar på en volt och cavaletti, och sen så hoppade jag kombination :)
Sarino var lite tjurig, men när vi började hoppa blev han mycket gladare.
Han skulle slänga med huvudet och rejsa fram till hindret..
Men det gick mycket bättre i sluten då han blev lite lungnare och han fattade till och med höger galopp som han har väldigt svårt för! Så jag är väldigt nöjd med ridpasset! :D

Hovslagaren vid namn Sofia var även här idag och tog bort den andrabakskon på Sarino, så nu är han helt barfota på bakhovarna! *Happy*


Smörning

Tjenare, och Glad Påsk! :)

När jag var i stallet idag så körde jag en smörjomgång, eller ja.. smörjde och fettade Sarino's träns och lädergrimma. Tycker att jag är väldigt dålig på att smörja så jag ska verkligen bli bättre på att göra det oftare! Men nu ska jag passa på att smörja jätte mycket på lovet, så att Sarino's utrustning håller :)

Hur ofta smörjer ni era hästar's utrustning?


Är med och tävlar!


Om du också vill vara med och tävla om att vinna en A4 utskrift av din egen bild, så trycker du på bilden! :)

Jag är med och tävlar om en GPA ridhjälm


(Klicka på bilden för att komma till inlägget)

Skärtorsdag och första April

Hej :)
Känner att jag har varit ganska off med bloggningen men får väl skylla på att jag varit i stallet mycket osv!

Idag är det skärtordag och dessutom första April, och det bästa, PÅSKLOV :D Imorse/förmiddagen spöregnade det men nu på eftermiddagen sprickte himlen upp och det blev plötsligt jätte mysigt väder, riktigt mysigt när det var solnedgång och himlen var orange ^^

Den lilla vita hårbollen (Sarino) fick vila idag, pysslade om honom ordentligt istället, använde pälsglans i man och svans och klippte "stubben" ni vet där vid öronen där man har grimma/träns. Han var iallafall glad och sprallig :D



Bilderna är från lite olika filmer från i somras när vi tränade inför hopptävlingen.
Duktiga lilla fina drömprins ponny, Sarino! ♥

Imorgon ska jag till stallet tidigare, eller vid typ 10:00. En hovslagare ska nämligen kanske ta bort den andra bakskon på Sarino, och sen rider jag och fixar allt då samtidigt :)
För på förmiddagen/eftermiddagen ska min familj till släkten och fira påsk.

Kramkram (:

RSS 2.0