En massa tävlingar!

Tryck på respetive bild för att komma till den tävling du vill delta i!


_________________________


______________________________


______________________________


______________________________


______________________________


Systemkamera & dagens ridpass..!

Först ska jag ursäkta för min usla uppdatering, men nu har jag iallafall en bra anledning till varför jag inte kunnat blogga, jag har nämligen varit på klassresa i Gotland i tre dagar (tors-lörd).
Och under tiden jag har varit borta har Sarino fått en liten "sommar"vila och mamma har tagit hand om honom.

Jag har nog heller inte nämnt att jag nu är ägare till en systemkamera, en Nikon D90!
Har provat att fota mycket med den, och idag hade jag t.o.m med den till stallet. Tyvärr var ingen där och kunde fota mig & Sarino när vi red osv men en massa fina bilder på Sarino blev det iallafall!
Men ska be mamma så snart som möjligt att komma och ta några ridbilder på mig & Sarino..
Det skulle ni gilla va? :D

Till dagens ridpass då. Man märkte knappt att Sarino vilat i tre dagar, han var precis som vanligt typ, lagom pigg och allt! Framridningen innehöll bland annat mycket övergångar, för att få honom lyhörd. Och sedan när han var igång och allert körde vi på lite skänkelvikningar, Sarino har väldigt svårt för höger då han blir stel och tycker att det är jätte jobbigt, och i vänster så antingen tvärar han, eller så böjer han nacken. Så jag jobbade mycket med att räta ut honom och göra ordentliga hjälper! I galoppen jobbade jag med att samla galoppen (jag håller mycket på med det nu, och det går bara bättre och bättre hela tiden) då han även har lättare för att trampa under sig.
Avslutade med en skrittur som avskrittning ute och det var mysigt! :)



Btw, köpt ett nytt nosludd till Sarino där det står Sweet på som ni ser på bilden/bilderna.
Själv tycker jag det är urgulligt på honom, t.o.m färgerna passar perfekt. Vad tycks? :)

Hissar & Dissar



•  Sommaren
- Att sommaren äntligen är här efter en lång och kall vinter är nog inte något som bara jag uppskattar. Man kan rida i bara t-shirt, hästarna slipper ha på sig en massa täcken, man kan rida nästan när som helst utan att det blir mörkt ute (som det blir på vintern redan vid fyra tiden) och en massa, massa mer! Det skulle ta flera dagar om jag skulle sitta här och rabbla upp allt som är bra med sommaren.
Men iallafall, att den efterlängtade sommaren äntligen är här gillas starkt!

•  Dressyrsadlar
- De är så otroligt sköna att rida i och dessutom får man en fin och bra sits på köpet när man rider
i de. Tyvärr så har jag ingen dressyrsadel till Sarino men skulle såklart vilja ha, har ju bara honom på foder plus att en dressyrsadel inte direkt är så billig så, no way!

•  Sarino's man
- Den är så himla fin nu, lång och har en ljus nyans av grå vilket gör att han ser ut som en sagohäst! Den är riktigt vacker enligt mig iallafall!



•  Flugor/myggor
- De är det jobbigaste som finns just nu. Speciellt i hagen då det sitter en massa flugor i ansiktet på hästarna (iallafall på Sarino), för där kan man inte direkt använda flugspray och jag tycker synd om Sarino om han skulle behöva gå runt med flughuva hela dagarna.
Och sen kommer vi till myggorna som oftast håller sig framme vid eftermiddagarna/kvällarna, och de är såklart också väldigt jobbiga, irreterar hästarna enormt mycket m.m!

•  Fällningsperioder
- Det är en sak som man skulle kunna hoppa över. För det blir päls/hår överallt och hästarna kan även bli lite tjuriga under den perioden. Som tur är så har Sarino snart fällt klart!

DAGENS RIDPASS

Dagens ridpass blev att rida "igenom" Sarino eftersom han har vilat i två dagar nu, tyvärr. I lördags för att han skulle ha sin vilodag där, och igår (söndag) för att det regnade och blåste väldigt mycket!

I början jobbade jag mycket med att få honom lösgjord, mycket galoppfattningar från halt/skritt och det gick kanon bra. Han var väldigt fin i skritten men i traven däremot var han antingen väldigt seg, eller tung i handen! Jobbade på det, men det blev inte bättre. Sarino skulle inte koncentrera sig på arbetet och istället lägga märke till vartenda ljud eller rörelse i närheten. Sen började han vifta med svansen och streta emot hela tiden och verkade allmänt irriterad! Jag antog att något var fel, så jag började avsluta ridpasset (travade av/skrittade av)!
Red ändå ganska länge, i hela 80 minuter (1 timme & 20 minuter).. :)

När jag kom upp till stallet så visiterade jag Sarino för att titta så att han inte hade ont någonstans, och jag hittade inget fel som tur var! :) Förutom att han var väldigt kissnödig! Så det kan ha varit det.
Pysslade även om honom ordentligt och fettade t.o.m in hovarna för dom såg lite torra ut!




(Invigde det nya schabraket idag som ni ser på bilden)

Jag måste bara säga att jag älskar dig Sarino, vad som än händer!
Jag vet inte hur jag ska ta mig till sen när du försvinner ur mitt liv! Men nu ska jag inte blicka framåt, utan ta vara på varje sekund, minut, timme och dag tillsammans med dig! ♥


Nyinköpt schabrak från Hööks!

Idag har jag varit en sväng på Hööks, för att kika på lite saker där! :)
Hittade ett jätte fint vinrött schabrak (Showmaster) med mörkblå/vit/vinröd broderad kant som jag var helt såld på, så jag köpte det såklart! 189 kr :)
Här kommer iallafall en bild på det..


Bild från Hööks hemsida!

Förövrigt så fick Sarino vila idag, för det var kallt, blåsigt, regnigt och hela skiten.
Han förtjänade en vilodag! :)

Äppelgrönt schabrak..!

Har letat som en galning efter ett äppelgrönt schabrak,
men hittar det inte någonstans!

Så nu undrar jag om ni vet vart man kan köpa/beställa äppelgröna (helst äppelgrön färg, men det går också bra med limegrön) schabrak? :)

Tacksam för svar!


Dagens ridpass

Idag blev det lite lätt dressyr i paddocken barbacka, och tyvärr var det ganska dammigt och inte minst sagt varmt! Så det blev ett lungt dressyrpass! Mycket jobbning på volter då dem hade en sadelprovare till Robin där så dem provade att rida med lite olika sadlar, så jag fick hålla mig på en volt i början av ridpasset.
Och det kändes så himla bra i traven, provade ett annat träns idag på honom (och då ett annat bett, eller asså det är också tredelat, men dem är ändå inte riktigt lika) och han sög verkligen på bettet och gick i en sjukt fin och stadig form, så jäkla nöjd med honom :')
I galoppen jobbade vi med att samla galoppen och att han skulle börja trampa under sig lite, och det gick också väldigt bra faktiskt! Det blev lite avbrott i början då han missuppfattade mig lite, men det gick mycket bättre i slutet då vi samspelade bättre! :)

Har tyvärr ingen bild från dagen, så det får bli denna ;)


Klättring i sandtaget & dressyr på ängen

Som rubriken visar så red jag ut idag, tillsammans med Vendela-Robin till "Mormor's äng". Vi började med att rida till sandtaget som ligger där, klättrade i jätte branta backar (sandbackar, så det blev extra jobbigt eftersom man sjunker ner lite i sand) och Sarino var helt trött efter att ha kommit upp för backen (gjorde det ganska många gånger) och klättrade/red även ner för backen/backarna och det är också super bra för hästarna och väldigt muskelbyggande! :)
När vi var i en annan sandbacke (påväg ner) så kändes det jätte konstigt, Sarino började gå på tvären och det kändes typ som om vi skulle gå omkull ;S
Men då sa la han sig ner, och började rulla sig.. Så jag var tvungen att slänga mig av, haha!
Och det var inte lite han rullade sig heller, utan typ 4-6 gånger MED sadel.
Därefter så skrittade vi till ängen och red lite där, mycket lösgörande övningar och jobbning. Mycket galopp och även där försökte jag att jobba honom lite, reglerade tempot med mera! Jag tycker iallafall att det gick super bra i helhet, han blev fin och lösgjord i slutet, och även väldigt svettig, så det blev att svampa av efter ridpasset ;)



En av de finaste bilderna från i måndags 17/5-10 då Julia var med och fotade. Bilden blir liksom både cool och fin på samma gång då "stocken" har fått fokus istället för Sarino! Jag älskar iallafall bilden :)

Mockning, före - efter

Nu så tänkte jag visa, för skojs skull, hur det såg ut innan jag mockade i måndags,
och sedan hur resultatet blev!





Skillnad? :)

Sarino's födelsedag!

Somsagt så fyller/fyllde Sarino 12 år idag, stor pojke, haha! Han fick sin tårta och han verkligen älskade den, han gjorde t.o.m massa grisljus för att han var så förtjust i tårtan.
För övrigt så red jag inte, för det var för varmt att rida nu på dan när jag var där, liksom + 40 grader i solen. Så då pysslade jag om honom väl (fettade t.o.m in hans hovar med hovfett) och sedan gick jag och betade honom lite och det verkade han också uppskatta mycket! :)


             
                                      (De små bilderna är klickabara)

Visste ni att...

Sarino fyller år imorgon? :D
12 år fyller lilla gubben, och är då alltså född den 18 maj 1998! :)

Så då har jag alltså gjort en tårta till honom, och jag tror nog att Sarino kommer att älska den! Har googlat runt lite för att få lite tips & inspiration på tårtor till hästar. Och nu vet jag exakt hur den ska se ut och vad den ska innehålla (jag var och köpte ingredienser idag).
Och detta ska tårtan vara gjord av/innehålla: Runda små knäckebrödskivor, rivna morötter, färskt gräs och hjärtformat hästgodis på toppen som lite dekoration!
Jag tror faktiskt att det kommer att blir jätte bra och att Sarino kommer att ÄLSKA tårtan ;)

Men jag lägger upp bild på tåran imorgon, och kanske när man får se honom äta den också! :)



Red även Sarino idag, och vi red ut :)
Det var så otroligt varmt ute och solen stekte på hela ridbanan, så det skulle inte kännas så kul att rida där! Dammigt och en massa skit så vi red ut istället..
Red på en bra grus/sand gångväg, galopperade & travade där. Och Sarino var alldeles lycklig över att få komma ut, slängde med huvudet hela tiden och rejsade i galoppen när jag släppte efter lite på tygeln, kul! :D

Julia var även med och fotade med hennes nya systemkamera, och det blev en massa fina bilder! Men tyvärr så har Julia inte hunnit skicka de till mig än så jag hoppas på att bilderna kommer upp här på bloggen imorgon istället :)

Morgonfodring & utsläpp!

Godmorgon :)
Har imorse klockan 07:00 varit och fodrat hästarna, mysmys!
Och alla skulle envisas med att absolut inte äta sitt hö, utan dom ville komma ut på en gång.. Sarino hade knappt ätit upp halva sitt hö när han sen fick gå ut -.- :/ För han vägrade verkligen att äta.
Men dom var så söta när dom tillslut fick gå ut, sprang runt i hagen och Sarino höll på att slänga med huvudet och verkade vara jätte lycklig, haha, sötponny! :)

Och när jag ändå var där så passade jag på att göra lite stallsysslor. Gjorde höpåsar (har kvar att göra lunch påsen, bara), gjorde burkarna, och började lite på mockningen! :)
Jag hann också smörja Sarino's ena träns och fylla på lite kraftfoder i "fodertunnan"! Så jag hann med ganska mycket faktiskt :P

   
                                                     (Bilderna är klickbara!)

Bloggtävling :)



Var med och tävla ni med :)
Länk till bloggen: www.baraponnyer.blogg.se
Länk till inlägget: www.baraponnyer.blogg.se/2010/may/bli-veckans-blogg-v20.html#comment


"Höjdhoppning"!

Detta inlägg skulle egentligen skrivits igår, men jag hann tyvärr inte det för att jag var i stallet ganska länge! Men jag tänkte att jag skriver det nu istället, så nu kommer jag alltså berätta om gårdagen! :)

Åkte till stallet vid ca 13:00, och möttes där upp av Vendela :)
Började med att ta in Sarino, och snäll som Vendela är fotade hon mig & Sarino lite med sin systemkamera! Fixade iordning Sarino och red sedan ner till ridbanan, där jag och Vendela innan hade byggt upp lite hinder. Red fram och sedan började jag hoppa fram. Sarino kändes lite seg och osammarbetsvillig i början, men efter en stund kändes det super bra, han lyssnade på min skänkel m.m!

Framhoppnings hindret låg på ca 40 cm, som jag hoppade på lite i början bara för att värma upp honom lite. Och sedan började jag att hoppa ett hinder på ungefär 60 cm, och därefter höjde jag lite hela tiden, så det blev 70 cm, 75-80 cm och sedan slutade vi på 90 cm! :D Är väldigt nöjd, Sarino hoppade rent och allt bara flöt på.
Sarino är ju ändå bara en liten B-ponny så 90 cm är ganska mycket :)
Älskar dig så sjukt mycket! ♥



Sedan så pysslade jag om Sarino lite och därefter släppte jag ut honom. Då tog Vendela in Robin och fixade med honom också. Och sedan red hon ner till ridbanan och hoppade också medans jag var fotograf till dom, 1 m hoppade dom som högst, duktiga :D

Men jag vill bara passa på att tacka Vendela så grymt mycket för att du har fotat mig & Sarino, och inte minst för att du alltid ställer upp för mig, det betyder grymt mycket!


Världens härligaste uteritt!

Idag blev det en otroligt härlig & rolig uteritt tillsammans med Vendela-Robin!
Vi började med att rida mot betsede, tog långa och härliga galopper.. Utforskade lite nya vägar m.m :)
Men tillslut bestämde vi oss för att rida tillbaka, och på tillbaka vägen så stannade vi i sommarhagen och red lite på ängen där (för er som inte vet så är den hagen enormt stor, och jag menar det verkligen).  Och sedan gick vi ner till vattnet där och hoppade av hästarna, bara satt och njöt i gräset och solen värmde, flummade såklart massor också ;)
Sedan hoppade vi upp igen och fortsatte att rida lite på ängen, hoppade lite stockar & dikten och red upp lite i skogen. Och tillsist så cantrade vi på en lång gräsplätt, eller det blev inte så mycket cantring, utan mest rejs! Hahahha, ni ska bara veta hur jäkla taggade dom var och rejsade som bara den. Har aldrig i hela mitt liv galopperat sådär snabbt med Sarino, asså shit! Ni skulle ha sett, kan inte beskriva känslan.
Men jag och Vendela fick oss ett gott skratt iallafall :)

Vendela hade med sig sin systemkamera så hon fotade en massa bilder på mig & Sarino, så jag tänkte att ni skulle få två smakprov nu, och resten av bilderna får ni antingen imorgon i ett inlägg eller att jag delar upp dom i olika inlägg lite då & då.. Vad tycker ni?



Fällningsperiod..


                                      (Klickbara bilder)

Sarino fäller som en tok just nu. Såhär mycket vinterpäls låg i stallgången igår (söndag) efter att jag använt ryktstenen och den vanliga borsten, inte lite päls direkt!
Ioförsig väldigt skönt för Sarino att få bort så mycket päls. :)

Fäller era hästar fortfarande?

Dagens ridpass!

Förlåt för min sjukt usla uppdatering här, säger alltid att jag ska bättra mig men inget händer iallafall x')
Men jag ska verkligen det nu.
Jag vill dessutom tacka för alla grymt fina kommentarer jag får, blir verkligen super glad och tar åt mig alla underbart gulliga kommenterar, tack :')

Idag började jag med att rida ut en liten sväng som framskrittning, och sedan red jag på ridbanan. Mycket övergångar & tempoväxlingar, serpentinbågar och red på mycket på volter. Sarino har blivit så himla fin i dressyren nu, går i en finare och stadigare form, är mycket mer frammåtbjuden och lyssnar faktiskt på mina hjälper och inte bara skiter i dom!
I slutet så gjorde jag lite markövningar också, eller mest bara "följa efter", och det gick toppen somvanligt. Följer en exakt vart man än går. Åh, allt går så bra just nu, är så stolt över honom! :D


Videoklipp, från 14 april 2010!



Kommentera, kommentera, kommentera!


Dagens skrittur

Hejsan :)

Humöret är inte på topp direkt, eller jag är ioförsig ganska glad men vädret förstör såklart allting, regn, blås & grått.. burrrr!

Det har inprincip regnat hela dagen, och Sarino hade inget regntäcke på sig när jag kom till stallet, så han var inte lite blöt, nej! Men tog då in honom på en gång och lade på fleecetäcket så att han skulle torka. Just då var det även ett regnuppehåll så då funderade jag på om jag skulle rida (skritta) iallafall. Sarino skulle ju ändå torka och det går ännu snabbare om han rör på sig (eftersom blodcirkulationen kommer igång)!
Så jag tränsade och red ner till ridbanan. Red mycket varierat och inte bara "runt, runt" på fyrkantsspåret och Sarino jobbade på aktivt, gick faktiskt i en väldigt fin form och ett + på att han var mjuk i munnen! :)
Red i 25 minuter (skrittade bara somsagt).



Några söta bilder på Sarino från dagen!
Vilken tycker ni blev finast? Själv tycker jag nog den som är i "bakgrunden"! :)


Dagens ridpass - Uteritt

Idag hade jag tänkt att först skritta ut en liten stund ute och sedan rida dressyr i paddocken, men när jag väl var ute så var det så himla mysigt! Så jag bestämde mig för att bara rida ut istället :)
Jag tänkte rida en av sträckorna som man behöver klättra väldigt mycket på, men sen när jag börjar gå den sträckan så ser jag ett gäng där framme med massa mopeder, så jag vände, för jag ville inte riskera något! För om jag skulle vara i närheten där och dom startade sina moppar och körde iväg i världens fart så skulle Sarino bli helt tokig! Så vi (jag & Sarino) gick till en grus/sand gångväg som vi brukar rida på ibland.
Där tog vi långa och härliga galoppsträckor, jag kan inte beskriva känslan, så jäkla underbart!
Så jag tycker att uteritten i helhet gick jätte bra. Jag red ju ut ensam och Sarino brukar krångla lite då, och det gjorde han nästan inge alls idag, bara en gång när han bestämde sig för att han skulle gå hem, och då skulle han stegra för att få igenom sin vilja, men icke sa nicke :D

Har tyvärr inga bilder från dagen så ni får en fin bild på Sarino från i somras, när han låg ner i sommarhagen :')




I förra inlägget så frågade jag er om ni ville han en frågestund.. Och då uppfattade vissa det lite fel, eftersom ni börjare ställa frågor! Men jag gör så att jag fixar en frågestund någon gång nästa vecka, och det kommer att vara en liten "överraskning" i den, eller något speciellt eller vad man nu ska säga..
Men ni som då redan ställt några frågor, jag tar med dom också :)

Frågestund?

... Vill ni att jag ska fixa en frågestund här i bloggen?
Det måste bli minst 5 stycken som kommenterat, ja, för att det ska bli en frågestund!
Så kom igen nu. Kommentera, kommentera, kommentera!

Hoppning - Väg & tempo

Hejhej! :)

Idag blev det hoppning. Hade byggt fram lite hinder. Det var iallafall två sockerbits hinder och ett kryss som jag då gjorde "övningar" utifrån :)  Jag fokuserade mest på att ha bra vägar och ett jämt tempo.
Sarino ÄLSKAR verkligen att hoppa och det märker man, bjuder jätte mycket mot hindrerna och tycker det är väldigt kul. Det finns inte så mycket mer att säga, Sarino skötte sig exemplariskt :)





Såhär hade jag då lagt ut hindrerna på ridbanan.
Och här kommer ett exempel på en av "övningarna" jag gjorde..



Då att man börjar där uppe vid A (i galopp), kommer på sockerbits hindret och rider rakt fram tills man kommer ca 5 meter framför krysset och då vänder man så man kommer helt rakt på krysset! Tycker faktiskt att det är ganska bra att öva på, för det kan bland annat komma en sådan sväng på en hopptävling.

Det var allt för mig, ha en bra kväll, kram!

Hööks - Fraktfritt t.o.m 16 maj

Hejhej!
Jag känner mig lite sugen just nu på att klicka hem lite saker från Hööks... Eftersom dom har fraktfritt t.o.m 16 maj. Jag behöver iallafall en ny ryktsten, för den jag har nu blir mindre och mindre för varje dag och jag behöver verkligen en ny ryktsten nu för Sarino fäller fortfarande, och då måste man hjälpa honom lite att få bort den eländiga vinterpälsen + att Hööks ryktstenar är så bra, eller asså dom är stora & tjocka (räcker alltså länge). Och sen kan man när man ändå håller på man köpa lite mera saker såsom schabrak, lindor, grimmor och lite smått & gott (a)

Men nu ska jag ta och titta runt lite på deras hemsida, och förhoppningsvis klicka hem lite saker redan ikväll!


You're the best thing that's happened to me!




Tre bilder från i lördags. Tycker faktiskt att de blev ganska söta. Men det var nog Sarino's förtjänst!


Nu ligger bilderna uppe från den 14 april 2010 i det inlägget. Det är bland annat några bilder på när Sarino ligger ned, och sedan lite bilder på när jag rider honom. Ta en titt vettja! :)

http://misseen.blogg.se/2010/april/gardagens-dagens-ridpass.html

Tävlingar - tävlingsset & ridhandskar


                               Kom till tävlingen HÄR!


                               Kom till tävlingen HÄR!

Markarbete - galoppövning

Hejsan! :)

Idag blev det markarbete, och jag provade en ny övning. Jag hade sprorrar också, för Sarino lyssnar mycket bättre när jag har det. Men det gick jätte bra i början, det flöt på och Sarino var super pigg & tyckte det var jätte kul. Men efter ett tag tyckte han att det blev jobbigt och orkade knappt galoppera mer (för det är nämligen en övning då man bara galopperar). Och ni ska bara veta, han var helt genom blöt när jag hade ridit klart. Han har aldrig varit sådär svettig, asså seriöst :O Hela han var som en vattenpöl. Jag red ändå bara i 1 timme & 15 minuter.. Och Sarino brukar nästan aldrig svettas, väldigt sällan iallafall!
Men jag tycker att han var super duktig ändå, BÄSTA PONNY!

Så nu blir det konditionträning för hela slanten, vara ute och galoppera långa sträckor, klättra i sandtaget/skogen och effektiv ridning i paddocken. Sarino's kondition kommer att bli mycket bättre om jag bara fortsätter så här!

Övningen:



Man ska alltså galoppera över dom dära bommarna - i båda varven. Och sen om man vill göra det lite svårare så kan man öka/minska tempot & länga/samla stegen mellan bommarna.
En väldigt bra & nyttig övning för hästarna, Sarino tyckte det var super kul verkligen, ökade som bara den ;)


RSS 2.0