Godmorgan! Today it will be stable throughout my day!

Godmorgon! :)
Jag tänkte berätta lite om vad jag ska göra idag för det är inte säkert att jag hinner blogga något mer idag. Ungefär klockan 14:00 så ska jag rida ut på Sarino tillsammans med Matilda - Robin & Matilda's kompis - Ville och vi ska nog ta och rida till mormors äng, det finns ju så mycket grejer att göra där t.ex som rida dressyr på ängen, klättra i skogen, hoppa stockar, racea och så finns det ett sandtag där som man kan klättra i också. Dessutom så finns det super fina ridstigar! Så man kan göra allt möjligt där :) Sarino är ju världens bästa häst så det brukar ofta bli roligare att rida där när man sitter på hans rygg! :D<3
Efter jag varit hos Sarino vilket jag inte vet hur långt tid det tar så ska jag hem och packa + göra mig iordning till spöknatten som är på Värmdö Ridklubb. Då det blir spökhistoerier, spökrunda & massa mer :D Sover också över där. Kommer bli super roligt!
Jag ser fullt framimot denna dag!


Det fick blir en bild på mig och Sarino på framridningen precis i ett "ridlätt" steg, flum x)
Men Sarino är ju sötast <3 Vendela är fotograf!

Hoppas ni får en jätte bra dag!
Kramar Matilda!

Svar på Frågestunden

Hejsan, nu tänkte jag ta att svara på alla frågor ni har ställt på frågestunden. Om det är några som frågat samma fråga svara jag bara 1 gång :) Och förresten, ett stort tack till alla ni som frågat frågor i min frågestund!

Frågerna = Fet text
Svaren = Kursiv text

Hur många läsare brukar du ha?
Jag brukar ha allt mellan 10-30 besökare varje dag.

Hur många gånger bloggar du på samma dag?
Jag brukar blogga 1-3 gånger varje dag!

Gillar du dina läsare?
Jarå, bara dom inte kommenterar dumma kommentarer så.

Vad heter du i mellannamn?
Jag heter Pauline i mellannamn.

Vad har du för favoritämne i skolan?
Slöjd och idrott är ett av mina favortämnen men engelska är också ganska roligt!

Ska du göra något kul på höstlovet?
Halva höstlovet har ju redan gått men inget speciellt kommer hända/har hänt.

Hur länge har du ridit?
Oj, asså på ridskola har jag ridit i 2 år nu men när jag började på ridskola kunde jag redan rida i skritt,trav,galopp och kunde även hoppa. Kände ju väldigt många som hade egna hästar så jag fick komma och rida på dom och så blev jag lixom självlärd. Så den frågan är svårt att svara på exakt.

Ska du tävla något mer, kanske dressyr? :P
Jag ska tävla mer på Sarino åt våren och om det blir någon dressyrtävling har jag inte tänkt på än!

Skulle inte vi kunna lasta och träffas någonstans med Sarino och Nessie, t.ex i boda där finns det jätte klätter ställen med med sand saker och skit! As bra :D
Jorå, det skulle vi kunna! Det ända är att mamma kan inte köra transport!

Läser du andra bloggar, isf vilka?
Japp det gör jag, jag läser mest mina vänners bloggar men läser också kända bloggar t.ex som Stina Lee med mera!

Vilken häst vill du ha på lördag?
Jag vill helst ha Viva eller Jubenita!

Hur ofta är du hos Sarino?
Jag brukar vara där minst 5 gånger i veckan :)

Så det var alla frågor det. Hoppas ni hittar era svar nu, Kramar Matilda.

Tjejmiddag + övernattning hos Nelli

Hejsan!
I måndags så var jag bara hemma och vilade, tills klockan 15.00 då jag fick skjuts av mamma till elbutiken för att Beata & hennes mamma brukar jobba där ibland. När Beata, Sara, Sandra, Nelli och jag var samlade så åkte vi och handlade på coop forum mat till kvällen. Middagen blev egengjorda köttbullar och pasta och till senare chips, vaniljglass med chokladkross och läsk! Middagen blev jätte god fast pastan blev lite hård och köttbullarna lite smaklösa + att vi 5 gjorde maten helt själva :O Efter vi ätit satte vi oss och tittade på film och den hette En shopaholics bekännelser, fast vi såg inte hela men den verkade bra! Därefter var vi ute och lekte på tomten med Beata's hund Nova :)
Sedan så gick vi in och hade modeshow, hahahahah!
Typ klockan 23:30 gick vi och la oss i sängen och åt glass och chips, mums. Sedan låg vi och pratade massor + spelade kort. Jag tror vi somnade vid 00:30 tiden.
Dagen efter det så blev jag väckt av alla andra klockan 08:30, haha x)
Och denna dag så var vi uppe i skuru skola och spelade fotboll, åt glass och spelade kort & bakade sockerkaka som blev jätte god. (Bilder från tjejmiddagen kommer senare tror jag)
När klockan var 14:30 så fick jag skjuts av Nelli hem fast i bilen bestämmde vi att jag skulle sova över hos Nelli :D Vi va hos Nelli's häst Hatid, åt tacos, nattade Karlsson (Nelli's kanin), tittade på film och åt godis med mera.
Vi somnade klockan 22:15 för vi var så sjukt trötta.
Nu sitter jag och Nelli här och vaknade för typ några timmar sedan.
Lite senare tar jag bussen härifrån till Sarino!
Med nu ska vi å och göra något annat :) <3





Bild ett: Mimir, Nelli's föl som är fyra år nu!
Bild två: Nelli när hon var liten och Indra (hennes gamla hund)

Pussar och kramar, Matilda

Dag med Julia

Tjena, idag var det först skola och vi slutade klockan 14:15.
Då gick jag & Julia hem till henne. Vi har gjort massa roliga saker!
Först så gjorde Julia's syrra Hanna fransk manikyr på mig, haha det blev as coolt :D
Sen så bakade vi vanilj och choklad muffins dom blev extremt goda och sen så har vi lekt lite med deras 2 katter Pepsi & Lakrits och massa mer <3 
Egentligen hade jag behövt plugga lite idag på min engelska läxa men får väll göra det efter det här inlägget :)
Blev ett väldigt kort inlägg menmen..
Imorgon så ska jag rida med Vendela, nice ;)


En bild som man ska se den franska manikyren på men man ser ju inte den så bra om man bara får se en tumme som är vinklad bortåt men man ser lite granna.
(Mina fingrar ser jätte tjocka ut men dom är inte det i verkligheten xD)

Kramar Matilda

Frågestund

Nu är det dags för frågestund, så fråga på nu allt ni inte vet om mig eller vad som helst, svarar på allt.
Jag kommer att stoppa denna frågestund när jag tycker att det blivit hyffsat många kommentarer, men jag tror ni kommer att få en vecka på er! Men kom igen nu, frågafrågafråga!


Jag red Jubenita

Hejsan!
Jag red Jubenita på ridlektionen idag för AMA. Vi fick börja med lite självständig uppvärmning som innehållde mycket halter så att vi skulle få hästarna lydiga eftersom vi skulle ha skänkelvikning sen. Efter en stunds uppvärmning så fick vi lägga upp stigbyglarna och sedan galoppera på volterna i båda varven, efter det gjorde vi galoppfattningar från skritt och sedan var uppvärmingen klar. Skänkelvikningarna gick rätt så bra men måste vara starkare i ytterskänkeln för att det ska bli bättre. Men hon var väldigt mjuk i munnen och sökte sig nedåt lite även fast jag inte jobbade henne så mycket! Det var första gången jag red för AMA och jag tyckte hon var super bra! Ser framimot alla lektioner för henne! :)
Det var också första gången jag red Jubenita och hon var super rolig att rida! Det här var verkligen inte sista gången jag kommer att rida henne :D


För er som inte visste så är hon en fjording, en jätte söt fjording.
Hon är klippt nyligen och då har hon på ena sidan av rumpan fått ett hjärta och på andra sidan shackrutor av nått slag, gulligt!

 
(Klicka på bilderna så blir dom större)

Kramar Matilda

Morgonfodring

Godmorgon, nu var det länge sedan jag bloggade igen.. men jag har verkligen inte haft nått att skriva om! Det har varit helt tomt i mitt huvud och då blir det ju inga roliga inlägg. Men jag tror inte att jag kommer att blogga varje dag, jag hinner lixom inte men jag ska försöka blogga så mycket som möjligt. Men ibland som den här veckan har jag inte kommit på nånting alls att skriva och då har jag inte orkat skriva. Jaja, ska sluta tjata om det nu! :)

Imorse klockan 07:00 så var jag i stallet och morgonfodrade och släppte ut alla hästar. Det är så mysigt att komma in i stallet och man hör massa hästar gnägga och burra.. Men skit var lerit det är ute nu, inte kul :S
Sarino tittade sött på en somvanligt när man kom in i stallet, gullhäst!
Klockan 12:30 börjar min ridning och jag har ingen aning om vem jag vill ha, tror faktist att det inte spelar någon roll! Fast man kan ju alltid önska att man får en häst som man inte bara kan hänga med på utan att man måste jobba med den hela tiden, det är det som är riktigt kul :D

 
Min egengjorda vaniljmilkshake jag drack förra söndagen, super god var den verkligen!
Suktar inte dom här bilderna er? haha :P

Vad ska ni göra idag? :)

Tävling idag! :D

Hej på er! :)
Det blev ett sent inlägg idag men har varit på tävling hela dagen, och nu kommer tävlingsresultatet och tävlingsdagen i helhet! Tog samma text som på bilddagboken för att det var en rätt bra sammanfattning och sen så orkar jag inte skriva en ny för för jag är sjukt trött eftersom jag gick upp klockan 05:30 imorse ;)

Lastningen dit gick jätte bra, gick fint på bara! Det var ju på Vallentuna jag tävlade och det tar ju 1 timme dit ungefär. När vi kom fram så gick vi ut bilen på en gång och jag, Vendela & Amanda gick till ridhuset och hjälpte mig att lära mig banan och medans vi gjorde det så var Lil i sekretariatet och skrev in mig och mamma & Michaela fixade iordning Sarino. När jag kom tillbaka så var dom klara med Sarino precis och för mig var det bara att sitta upp och rida ner till framridningsbanan! Jag hann inte rida fram så länge för vi var sena men det kändes bra ialla fall! När han var någorlunda framriden så red jag till framhoppnings banan då jag kom på kryss, räcke och oxer i tur och ordning :) Och det kändes och väldigt bra, något seg kanske men annars gick allt super. När dom roppade upp mitt namn så gick jag in i ridhuset och började trava.. (det var framridning ute på sandbana & tävlingen hålldes i ridhus) Han hade ju aldrig tävlat förut, eller kanske en liten klubbtävling bara. Hindrerna som stog på banan var väldigt tittiga och det var Sarino inte heller riktigt van vid. Men jag styrde mot första hindret som var en oxer och fattade galopp. Fick inte så bra fart och där blev det ett stopp, la en volt och kom på det igen och då gick det brabra! Jag började styra mot hinder 2 och för att komma till hinder 2 så skulle man rida förbi en mur, och när jag då skulle rida förbi det hindret så blev ju Sarino såklart livrädd och tvärstannade och började backa. Skänklade på honom och tillslut fick jag fram honom men muren var ganska så nära hinder nummer 2 satt då hann jag inte få så bra fart och då blev det ännu ett stopp och där var min tredje olydnad tyvär. Fick hoppa hinder nummer 2 en gång till bara för att han skulle komma över och det gjorde han. Asså Sarino brukar nästan aldrig vägra och anledningarna till att han vägrade var att han tyckte hindrerna varför läskiga för det var ju lixom bara 60 cm :) Men jag blev inte alls arg på honom efter att han vägrat för jag känner ju Sarino och jag vet precis hur han är så han var verkligen SUPER duktig för att vara honom! Att han ens vågade gå in i ridhuset lixom. När jag kom ut från banan var jag helt enkelt super nöjd! Värdens bästa ponny! <3 Jag var inte säker på ens om han skulle palla tävlingsmiljön! Sen så skrittade jag av honom ut en liten sväng, super duktig. Efter det så fixade vi honom och sen fick han stå i transporten och äta hö en lång stund! Säkert i 2 timmar. Eftersom Amanda & Michaela och skulle tävla och dom tävlade ju i klasser mycket senare än mig satt då fick han vänta medans. När det gått ett långt tag så red jag och Vendela ut honom i 1 timme typ bara för att han skulle få röra på sig och inte bara stå i transporten hela tiden och det uppskattade han jätte mycket, även super mysiga stigar fanns det! Resten av tiden så betade vi honom och lite annat! Verkligen en super härlig dag med älskade Sarino + att det var blå himmel hela dan! <3


Jag och Sarino hoppar ett kryss på framhoppningen, och Vendela är fotograf! :D<3

Godnatt, Matilda

Stallet hela tiden

Hejsaan
Nu var det länge sen jag bloggade igen, fy på mig :(
Men det har faktist varit så att jag behövt vara i stallet hos Sarino ganska mycket eftersom det är tävling imorgon.
Nu kommer iaf en inte så noggrant skriven text om vad jag gjort dom senaste dagarna med Sarino.
I onsdags så red ju jag på Sarino tillsammans med Vendela-Robin. Vi började med att rida lite dressyr på banan, och sen så red vi till mormors äng! xD Vi red på stora volter på ängen, raceade och sen klättrade vi uppe i skogen :D Super kul! På hemvägen från mormors äng så pratade jag och Vendela om jätte mycket saker, så kul att vi har blivit sådana himla bra vänner ... <3 
Igår så red jag hopplektion för Amanda och det gick super bra! Efter den träningen så kände jag mig jätte laddad inför tävlingen. Orkar inte berätta vad jag fick göra men xP
Idag så blev det lite lätt träning i paddocken på volterna, gick rätt så bra! Efter jag ridit en liten stund i paddocken så skrittade jag ut ett tag som lite omväxling för honom och det uppskattade honom! :D
När jag kom tillbaka så var det fullfart som gällde, ställde honom i stallgången och borstade och sen la jag på honom hans fleecetäcke satt han inte skulle blir kall. Klippte hans hovskägg för det var extremt långt! Eller ja, Michaela hjälpte mig lite för att jag visste inte riktigt hur kort jag skulle klippa det. Sen så satte jag fart med att smörja sadel, lädergrimma & träns! Sedan borsta sadelgjord och padd. Och äntligen var man klar :D
Imorgon måste jag redan upp klockan 5 :S Haha, så jag måste nog gå och lägga mig snart ;) Eller har ju inte packat klart riktigt än då borde nog göra det snart! Resultat från tävlingen imorgon kommer imorgon eftermiddag tror jag :) Ha det bra tills dess!


Denna ponny är helt enkelt underbar, det finns inga andra ord <3

Kramar Matilda

Shopping!

Hejsan
Anledning till att jag inte bloggat på länge (haha okej 1 dag men det känns länge iaf) är för att jag har varit i stallet långa dagar och när jag kommit hem så har jag inte haft nån lust till att blogga.
Har även tittat på alla kommentarerna och märkt att jag fått massa nya bloggläsare! Superkul :D
Tänkte ha en frågestund snart tror jag för ni kanske har massa frågor om mig och min vardag! :)
Idag har jag även vart i Sickla och i Nacka Forum och köpt lite grejer så som:

  • Nya skor till vintern från stadium (inga vinterskor direkt men vet inte vad man kallar dom).
  • En lädergrimma till Sarino som alltid är bra att ha, framförallt att ha i transporten till tävlingen på lördag från The Horse.
  • En vit krage som jag måste ha till tävlingen från The Horse.
  • En svart smörjsvamp, haha.

Det var det jag köpte typ men var tvungen att köpa lite nödvändiga grejer, hann lixom inte gå runt så mycket och titta på grejer utan fick gå till dom sakerna jag visste att jag skulle ha från början! Tittade även på en svart lång Everst jacka men det var ganska dyr och jag var inte helt hundra på att jag ville ha den satt jag köpte den inte! ;)

Inte ett så speciellt inlägg direkt men var bara tvungen att skriva av mig lite och berätta det här. Imorgon så är det skola först och efter det så åker jag till Sarino! Och ska förmodligen rida ut med Vendela - Robin, tjohoo vad kul säger jag bara :D <3



Kramar Matilda!




Bara regn helahela tiden..

Hejsan
Jag hann inte blogga igår satt jag kan skriva lite kort om vad jag gjorde då innan jag går inte på dagen.
Det började med ridlektion på Evlinge, fick Wonco sötnos! Och vi skulle egentligen haft framdelsvändningar men det blev inte så och varför vet jag inte men vi fick ha Marianne för att Millan är fortfarnade sjukskriven..
Vi skrittade fram dom på en sväng runt ladan och sen började vi jobba på en gång i ridhuset. Vi jobbade typ lite med övergångar och tempoväxlingar och sen ställde vi dom i hörnerna också :) Tycker det gick jätte bra faktist!

Efter lektionen så åkte jag till Sarino för att jag skulle ridit lektion på honom för Amanda men det skulle ju såklart spöregna satt jag va inte så sugen på att rida i spöregn så kommer ha den lektionen på onsdag istället tror jag :) Men iställe så tog jag in honom och pysslade om honom extra noggrant och stretchade & maserade honom istället och han stog bara och mös hela tiden <3

När jag varit hos Sarino så åkte jag hem en sabbis och sen drog jag och mamma till Jossan, Anne & Julia! Riktig mysig kväll med mycket flumm, haha eller hur Jossan? xD
Älskar dig! Sov även kvar där tills idag (söndag).

Idag blev jag och Jossan väkta klockan 10:30 och vi gick typ och la oss klockan 02:00 ;)
Jätte kul har vi haft verkligen!

Mamma kom och hämtade mig klockan 13:30 och då så åkte vi till Sarino. Provlastade honom inför tävling och det gick super bra! Han bara gick rätt in och inne i transporten fick han smaska på hö ett tag. Sen blev det en ridlektion för Amanda. Hoppade lite titthinder typ och sen galoppbommar innan hindret och massa annat! SUPER KUL :D
Tyvär så blev det i regn men var verkligen tvungen att rida! Var även väldigt blött på ridbanan satt jag är super nöjd! Som högst så hoppade jag typ 70 cm oxer men jag behöver ju inte hoppa högre i onödan! Det är ju trots allt 60 cm jag ska hoppa på tävlingen och det är det jag övar för. Men det gick verkligen super bra =D

Resten av kvällen ska jag plugga matte och sen titta på Ensam mamma söker!

Kram Matilda

Fredagsmys ofc!

Det är dags för fredagsmys om det är så det sista jag gör, snart är det fredagsmys hoppas inte föräldrarna stör. Nu är det slut på veckan det är dags för fredagsmyyyyyyys!

Skoldagen idag har varit lång och jobbig och orkar inte berätta vad vi gjort för det var jätte mycket men efter skolan så åkte jag till Sarino.

Bytte om och sen så tog jag in honom på en gång för jag skulle rida hopplektion för Michaela. Så jag satte igång och fixade honom på en gång och därefter red jag ner till padocken. Red med sporrar (har aldrig gjort det på Sarino förut) och det blev mycket bättre med det. Började med en rejäl uppvärmning. Mycket halter och galoppfatningar! Sedan fick jag hoppa en övning (vet inte vad det heter) som det va lixom typ 2 hinder snett igenom och sen ett på långsidan.. Ibörjan så var han seg och det gick inte så bra, men sen blev han piggare och piggare. När jag kommit på det några gånger och Michaela har höjt eller lagt upp hindret till en oxer där imellan så fick han pusta lite medans hon byggde om! Asså gud vilken sämst konditon han har, men han är ändå ingen sån direkt som springer på sidan eller tvärstannar när han kommer fel på hindret eller kommer med för lite fart. Utan han hoppar iaf! :D<3 Efter lite pust satte vi igång igen med lite olika övningar och hoppade lite olika banor. I slutet hade han kommit igång super mycket och var väldigt framåt, haha ramlade även av en gång kom jag på x)
Det var så att han kom på en oxer och jag ställde mig upp och lutade mig framåt när man ska egentligen men han var lite efter på hoppet så vi var lixom i otackt så då föll jag framåt över hans huvud, haha xD Mamma filmade även och då kom min avramling med! Men jag gjorde mig inte illa som tur va. Men det gick verkligen super bra :D

  

Bild 1: Sarino; Kanonkul! 
Bild 2: Bild när vi hoppar oxer ;)
Bild 3: Bild efteråt när han står med sitt gröna fleecetäcke i hagen och äter hö (om ni undrar varför han hade fleecetäcke på sig var det bara för att han var svettig och det var ganska kallt ut, men tog av det när han hade ätit upp.


För er som inte vet så ska jag träna för Amanda och Michaela hela helgen nu inför tävling på Vallentuna den 10 October, och jag känner mig väldigt laddad!

Nu är jag super trött så ska nog gå och lägga mig snart, ska ju imorgon först rida lektion på Evlinge och därefter rida lektion på Sarino och sen på middag hemma hos Jossan satt det gäller att jag har ork ;)

Puss&Kram, Matilda


RSS 2.0